Värme i huvudet

Fullsuit, halfsuit, 3/4-suit eller partial, iallafall fursuitsnack
no avatar
uan
 
Inlägg: 9
Blev medlem: 24 jun 2014, 19:32

Värme i huvudet

av uan » 05 jul 2014, 20:28

Hej!

Har tänkt att beställa en partial, men det är något som oroar mig något, har nämligen läst att det blir ordentligen varm väldigt fort.

Så fråga till er som är erfarna suit'ers. Hur hanterar ni värmen? Blir det verkligen så varmt som det sägs?
Jag funderar på att be om ventilation där öronen är påsydda, allså där "öronkanalen" borde vara normalt. Be om ett 'mesh' material där. Frågan är nu, hjälper det något? Hur är det med fläktar? Vart ska de sitta? Har sett en del bilder att de sitter i nosen. Vissa har fläktar vid öronen.

Har gjort lite efterforskning på just fläktar, och slog på 'mascot costume head ventilation' och hittade ett antal som använde dator fläktar, men mer intressant ett antal som använde små miniatyr 'pressure fans' (https://tinyurl.com/kjo7orp).
Med fläkt så är jag lite oroligt för ljudet det skulle skapa, såg en som hade gjort hål vid öronen och hade en pressure fan på varje sida.. Är detta verkligen nödvändigt? Borde ju om inte annat låta en hel del, denna typ av fläkt är inte direkt kända för att vara tysta.

Så, hur varmt blir det egentligen?

För er som har fläktar, låter det mycket? Hjälper det bra?

Mvh Uanlaven / Fluff Puff

Användarvisningsbild
jackstone112
 
Inlägg: 83
Blev medlem: 24 nov 2013, 18:59
Ort: Älvsjö
Pälsart: Drake

Re: Värme i huvudet

av jackstone112 » 08 jul 2014, 00:25

tjena!

Jo jag är knappast någon veteran inom furrsuit området då jag endast haft suit sedan nfc i år! Men det jag kan berätta är att det överlägset för mig iallafall blir varmast om huvudet, mest för att nacken hela tiden får jobba med den extra vikten att bära fursuit huvud, det är ju inte mycket men det är ju mer än vad nacken är van vid.

Hur varmt i siffror vet jag inte men redigt varmt blir det.

Jag har inga fläktar eller något speciellt medel att "kontra värmen" mer än köpte en balaklava från under armor som jag otroligt starkt föreslår till ALLA fursuiters, heat gear versionen på den balaklavan gör att den suger åt sig svett och luftar ut den från kroppen så man skyddar fursuiten + så slipper man få svett i hela ansiktet, + min fursuit kan ibland skava mot näsan så det fixar balaklavan ochså. Så skaffa en balaklava från under armor! ^^
" I rather be hated for who i'am, then loved for someone i'am not"

no avatar
uan
 
Inlägg: 9
Blev medlem: 24 jun 2014, 19:32

Re: Värme i huvudet

av uan » 08 jul 2014, 23:12

Intresant, hade aldrig tänkt på att nacken får jobba mer, men det är ju sant.
Balaklava är noterat, tackar :)

Användarvisningsbild
Vectorwuff
 
Inlägg: 67
Blev medlem: 16 jul 2013, 21:08
Ort: Skövde
Pälsart: Neon Varg

Re: Värme i huvudet

av Vectorwuff » 13 jul 2014, 14:42

Fläktar och så brukar hjälpa mycket och låter inte så värst mycket vad jag sett och hört av folk som har det, mer av en lyx, du kan fråga personen som ska göra din partial om denne kan bygga in en fläkt i huvudet, annars som posten ovan säger, att köpa en balaklava att ha på huvudet hjälper otroligt mycket och är nästan ett måste tycker jag. hur varmt det blir beror på hur lätt man blir varm osv, för mig som har lätt att bli det så blire det otroligt varmt fort, dock som partial suitare så kan man leka mycket med att ha tunnare kläder på sig osv för att kyla ner sig bättre :)
Neon Blått Är Den Vackraste Blå

Användarvisningsbild
Swanbear
 
Inlägg: 44
Blev medlem: 31 dec 2013, 19:19
Ort: Stockholm
Pälsart: Jordsvin

Re: Värme i huvudet

av Swanbear » 20 jul 2014, 13:27

Jag äger två fursuits (partials båda två) med olika bra ventilation i huvudena. Den ena har jag gjort själv, den har en plastcanvasbas (som jag inte rekommenderar) och en liten datorfläkt i nosen med strömbrytaren gömd i mungipan. Den blir varm men inte så farligt, särskilt inte om fläkten är på. Brukar inte behöva ha balaklava när jag har den på, bara om jag ska suita länge. Fläkten skapar lite ljud, men det är mest vibrationerna som går ut i plastcanvasen, så om man har ett huvud helt av skumgummi så borde det inte vara nåt problem då det inte blir något stomljud av skummet. Ljudet hörs inte ut, det är bara bäraren som hör och det är inte så högt att det är störande. Att luft kan cirkulera i huvudet är säkert också bra, det är nämligen ganska rymligt (lite för rymligt ibland).

Min andra fursuit har jag köpt och den är ursprungligen byggd av Savage Turtle Studios. Det är en uggla, så den har ingen lång nos där stora andningshål får plats och kan döljas. De enda andningshålen sitter på sidorna av näbben, i mungiporna, och är vääääldigt små. Det säger sig självt att det blir otroligt varmt! Tack och lov är ögonen stora så luften kan komma in och ut genom dem. Huvudet är dessutom väldigt tight och luften inne i huvudet kan inte cirkulera alls, det sitter som en handske kan man säga. I detta huvud har jag ALLTID en balaklava för att leda bort svetten från insidan av huvudet. Svettigt blir det! Har haft den på mig en timme i sträck som längst, och efteråt var jag rejält slut. Mycket vatten är a och o! Och att ha en handler som kan säga till när man borde ta en paus, för när man väl har suiten på sig glömmer man lätt att man blir för varm. Det är när man tar av sig den som man inser hur varm man är, upplever jag.

Jag skulle tro att alla extra ventilationshål är bra! Så många som möjligt är att föredra! Om man är väldigt värmekänslig (som jag) så kan man tänka på att ha tunna kläder till sin partial, inte ta på sig en massa extra tröjor eller ha halsduk/sjal som täpper till halsen och så vidare. Jag rekommenderar också att man införskaffar ett Under Armour-set. Har både tröja och byxor ur deras Heat Gear-serie och de är jättebra! Och igen - massor av vatten! :)

Användarvisningsbild
Santa fox
 
Inlägg: 78
Blev medlem: 23 jul 2013, 22:54
Pälsart: Räv

Re: Värme i huvudet

av Santa fox » 20 jul 2014, 17:23

Kanske EZWolf's Cooling Vests/Collar är att ha I åtanke? Verkar som det är rätt effektiva från vad jag har hört.


Återgå till Fursuiting

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster