Vill du anordna en träff eller är sugen på att gå? (Läs!)

Pälsträffar i alla dess RL-former
Användarvisningsbild
Lexy
Regelpäls
 
Inlägg: 227
Blev medlem: 01 jul 2013, 11:06
Ort: Stockholm
Pälsart: Katt

Vill du anordna en träff eller är sugen på att gå? (Läs!)

av Lexy » 24 jul 2013, 16:26

Vem vill inte lära känna nya kompisar i verkligheten? Det är ju det roligaste som finns!
Men innan du tar steget och möter pälsbollar du snackat med på internet är det bra att tänka över en del saker:

Alla, inklusive furries, är individer och det är inte alls säkert att du och främlingen från nätet delar många övriga intressen utöver de fandomen innefattar. Det kan till och med vara så att ni inte ens är intresserade av samma saker inom den! Så när du bestämt tid och plats för att möta nya bekantskaper, kom dit redo att supa in nya perspektiv. Om alla är måna om att hålla stämningen uppe och ge alla deltagare plats blir det sällan katastrof!

Om du är minderårig, var försiktig med vilka du träffar. Fandomen innefattar personer i allt från grundskole- till pensionsåldern. Det är sorgligt att medge, men utnyttjande rötägg finns överallt. Det bästa som ung är att främst försöka träffa personer kring din egen ålder och möta dem i vuxet sällskap. Var på din vakt även bland furries!

Respektera åldersgränser. Det finns skäl för dem, det vanligaste är alkohol. Om du håller i en träff, planera inte in några barrundor eller liknande om du inte satt någon åldersgräns för deltagarna!

Sedan finns det några andra saker som kan vara värda att lägga en minut på att skumma igenom om du är i färd med att för första gången träffa en eller flera fursuiters:

Fursuits är dyra! Rör aldrig en fursuiter med smutsiga händer, riv inte i pälsen och var försiktig med klor och ögon. Du kan råka ha sönder något av misstag och orsaka både ekonomisk och känslomässig skada.

Fursuiters har ett väldigt begränsat synfält. En fursuiter kan bli väldigt rädd om du smyger dig på henne eller honom bakifrån. Om du vill ha uppmärksamhet bör du närma dig suitern framifrån och visa tydligt att du är intresserad av att interagera.

Nej betyder nej! Om en suiter försöker visa att han eller hon inte kan eller vill leka med dig när du vill måste du respektera det. Det beror vanligtvis på utmattning och då är det bäst att låta personen återhämta sig och försöka igen senare. Sedan kan det vara så att vissa suiter inte gillar att du rör dem på exempelvis magen eller benen - trots att du sett andra få göra det. Suiters, precis som alla andra, är oftast mer bekväma med folk de redan känner sedan tidigare.

Det var allt!
Ut och lek mer er nu!

Återgå till Små träffar & Stora konvent

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster

cron