Öppna dagboken! (Vad har du gjort idag?)

Språka (nästan) helt fritt!
Användarvisningsbild
Smirre
 
Inlägg: 1104
Blev medlem: 24 jul 2013, 16:09
Ort: Finja
Pälsart: Räv

Re: Öppna dagboken! (Vad har du gjort idag?)

av Smirre » 19 mar 2018, 19:28

Hejsan!

Som ni säkert vet så kunde jag tyvärr inte komma med på NFC i år för min skada, jag var tidigare i Lund på det stora megasjukhuset och de tog vävnadsprov på dt jag har i ryggen och man får tacka sin lyckliga stjärna att det inte är en tumör utan en fettknuta som är 5 x 7 cm och vilken trycker på nerverna som går ner i vänster höft och ben. Ja, det gör duktigt ont så jag kan inste stå ellEr gå utan rollatorn och insåg att jag hade aldrig klarat att ta mig runt på NFC eller ens ta mig upp i Jax lya då det är trappa i porten och en trappa en bit in i trapphuset innan man kommer fram till hissen. Sen inte heller klarat att duscha genom att ta mig upp i badkaret som är fast installerat. Jag har fått låna en duschstol av Kommunens hjälpmedlescentral precis som rollatorn. Utan dem hade inte min vardag alls fungerat.

Idag fick jag ett brev från sjukvården att jag ska få komma till sjukhuset i Kristianstad och de ska operera bort fettknutan, jag hoppas verkligen det hjälper men sen blir det en tid med sjukgymnastik och rehabiliteringen innan jag kan gå stadigt och utan rollator.

Jag har iaf gjort ett hemsideblad på min furrysida om NFC 2018!
https://smirres-furrysida.webnode.se/nfc-2018/

Jag fick också ett mejl från Sixten idag som jag blev väldigt ledsen över men jag ska visa det för Zebra, det rör bl.a. NFC och att jag är furrie och är bland furries. Zebra har ju varit med mig till NFC varje gång och träffat flera av er andra furries, så det är helt fel det som Sixten påstår. >:(

Jag har hjälpt Mor med att sortera VHS-er och en del ska vi se om de går att föra över till DVD + att sortera egenbrända DVD-er med TV-inspelningar. Hittade bl.a. Kommissionen som var en TV-serie som gick 2005. Jag kommer ihåg den och den var riktigt bra.https://sv.wikipedia.org/wiki/Kommissionen_(TV-serie)

Jag kan sitta och hjälpa mor att sortera alla hennes VHS-band och DVD-skivor, en hel del har vi dock slängt då det är skräp och saker vi aldrig tittar på som spelats in under de 20 åren som vi hade villan i Norra Sandby. Assistenten har kört och kastat dem på tippen men jag har ändå åkt med och tycker det är kul att kolla på kasserad elektronik och på ovanliga lampor som finns i olika konteinrar på soptippen.

Så här ser en Natriumlampa ut!

Bild

En Natriumlampa som är sådana som används i växthus vintertid. Det fanns sådana i växthusen i Önnestad där jag gick lantbruk 93 till 96. Eva Ljungars hade hand om botaniken och projekten i växthusen. Kommer ihåg natriumlamporna och att jag hade till uppgift att skriva statistik på tomatplantorna i datorn samt beställa fröer och småplantor från plantskolan i Knislinge. Att jag valde Naturbruk när jag gick gymnasiet var ju att jag hade två mål. Första att jag skulle jobba som bonde hemma på Sinclairsholm i Gumlösa och det andra att ta traktorkörkort dels för att lagligt få köra traktor och andra lantbruksmaskiner och att det skulle underlätta för bilkörkort fram över. Dock flyttade Mor och jag ifrån Gumlösa hösten 94 och till Norra Sandby. Hade dock lantbruksjobb sommaren 96 hemma hos Ulfs föräldrar och 2009 till 2012 så jobbade jag på hundpang/hästgård i Rävninge. Annars så är det ju datorer, Furry och gaming som är mitt stora gebit och det jag pysslar med mest idag.

Min Sega Megadrive som är typ 30 år gammal och inte fungerat på länge och jag har en del roliga spel till den.
Men fått veta att de görs på nytt och säljs på Ginza.se!

https://www.ginza.se/product/sega-mega-drive-classic-game-console-hd/372593/

Det skulle vara kul om man kunde spela sina gamla spel sen barndomen!

Bild

Mycket av min fritid lägger jag på Internet, Second Life, Furry, Spel och film!
På Second Life står aldrig tillvaron still!

Det är vinter i Luskwood också!
Jag och Skunken Ardy!
Bild

Träffar Räven Tengu ibland.
Bild

På kvällarna brukar jag vara på GYC!
Bild

Bild

Bild

Mvh: Smirre

Användarvisningsbild
Smirre
 
Inlägg: 1104
Blev medlem: 24 jul 2013, 16:09
Ort: Finja
Pälsart: Räv

Re: Öppna dagboken! (Vad har du gjort idag?)

av Smirre » 29 apr 2018, 17:19

Hejsan!

Dags att uppdatera dagbokstråden! B)

Håller på med en hemsida om mina resor men som ännu inte är färdig! Men kommit en bra bit på väg! Finjasocken projektet är också ett projekt som både Mor och jag samt flera Finjabor är involverade i!
http://www.finjasocken.se

Har beställt en SEGA som kom för några dagar sedan!
Bild

Zebra (Olle) hjälpte mig innan att göra i ordning med min Playstation och GameCube och den gamla TV,n inne på mitt dator/hobbyrum så jag kan spela.
Bild

Den gamla SEGA,n har inte fungerat på flera år men den nya har en massa inbyggda spel, bl.a. alla Sonic och ett extra Tails Adevntures + PyschoFox som bygger på detta med Inari och Kitsunerävar osv.
Bild

https://en.wikipedia.org/wiki/Psycho_Fox

- Det är 85 inbyggda spel på konsolens hårddisk.

Den nya SEGA,n beställdes via Ginza-Retroprylar! De sänkte priset så nu gälde det att köpa inna de tar slut och Ginza tar inte hem fler! Ta i trä så fick jag en! Mor beställde sin SEGA innan men har ännu inte kommit till hur och var vi ska sätta upp den så Mor kan spela TV-spel.

Uppdaterat Religion på min Furrysida!
https://smirres-furrysida.webnode.se/religion/

INARIHELGEDOMEN!

En person går runt och filmar i Inarihelgedomen Fujimi Inari taisha utanför Kyoto där jag var med Zebra och en av mina nära Furryvänner 2012!På Second Life finns några Inarihelgedomar, jag brukar ibland besöka en som ligger i en park för bön och meditation samt skänker lite Linden när jag har Linden.

Bild

Bild

Bild

Bild

Inari är ju Rävarnas Gud, men också Gud för jordbruk, svärdsmeder och Samurajer samt rikedomsgud!

Smirres video från Inarihelgedomen som ska vara med på min RESEHEMSIDA som jag ännu inte är färdig med, men den kommer bli proffsig!Byggnader i New Tokyo på min FurAffinity!

http://www.furaffinity.net/view/25880688/

http://www.furaffinity.net/view/26830720/

http://www.furaffinity.net/view/26885916/

http://www.furaffinity.net/view/26886440/

Mer om mina webbprojekt med mera i ”SMIRRES HANGAR!”

Spelar miliärspel som Delta Force och CoD osv. eller är på Second Life en del på kvällarna om jag klarar att sitta upp på kontorsstolen vid datorn och inte har för ont!

Zabu The Sergal som jag följer på YouTube, Twitter, FA och FB har gjort en egen hemsida utöver de kanaler han har!
Zabus hemsida: http://zabu-the-red-player.tumblr.com/

Furries i Egyptien! - Members of Saluki Furry Society feeling free with their furry personas!
https://dailyegyptian.com/79825/news/members-of-saluki-furry-society-feeling-free-with-their-furry-personas/

FaceBook gör jag ibland, blev dock hackad av en spammare/troll som via min FB gjorde reklam för mobiltelefoner i alla grupper som jag är med i, startade om FB och bytte lösen sen gick hela kvällen åt till att kolla igenom grupper med mera för att plocka bort den oönskade reklamen om mobiltelefoner. Mycket störigt ja, vill hen göra reklam får mobiltelefoner så får hen göra det med sitt FB-konto och inte andras. Grr!

Helena och Blåräv hjälpte mig innan att göra om och få riktigt fint i mitt akvarium!
Bild

Jag gjorde köttfärslimpa med Zebras hjälp och bjöd över mor på middag. Hade ett stort paket köttfärs så jag gjorde två limpor. Den andra limpan frös jag ner. Gjorde special med att linda bacoon runt limpan! Mor tyckte det var mycket gott. Med potatis och lingonsylt till.
Bild

Påsken var rätt bra trots att jag hade extremt ont! Beställde hem lite påskgodis!
Bild

Är ju på Second Life en del på kvällar och umgås med andra Furries!

Diskuterar om Japan, Shintoism och min resa till Japan med en Rävfurry som är från Thailand som ligger nära Japan! Han blev förvånad att jag rest ända från Sverige för att besöka Fujimi Inari Taisha, men att det är en sådan sak som man kan göra om man är furry till 100% och har starka band till Rävar!
Bild

Brukar ju ofta vara med Sergaler på SL!
Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Är ju mest på klubbar men ibland i LuskWood, fast är inte så mycket aktivitet i LuskWood men de är trevliga, brukar vara med Räven Tengu i LuskWood!
Bild

Träffar också Sliffer ibland som är någon hybrid mellan Sergal och Drake tror jag, han är mycket trevlig att umgås med!
Bild

Dansade med en trevlig tvättbjörn innan också!
Bild

Igår träffade jag en stilig och stor Drake med svärd!
Bild

Bild

Tre norska fjällrävar blev stor framgång för fjällrävar i Helagsfjället!
http://www.natursidan.se/nyheter/tre-norska-fjallravar-blev-stor-framgang-for-fjallravar-i-helagsfjallet/

Ju fler rävar och mårdar desto färre sjukdomsbärande fästingar!
http://www.natursidan.se/nyheter/ju-fler-ravar-och-mardar-desto-farre-sjukdomsbarande-fastingar/

Mor och jag har deklarerat idag och igår, på Måndag ska jag lämna in uppgifter till kommunen om min ekonomi och mitt hyresstöd etc. samt den hjälp jag behöver med hjälpmedel och kostnad för dessa p.g.a. min skada.

Om min ländrygg och höft!

Ska ju sövas när de väl ska göra operationen. Sjuksyster kom hem till mig och tog de nödvändiga blodproven och jag blev vägd, jag väger 112 kilo och inte 119 som sommaren 2017. De nya sprutorna TruliCity som jag tar varje måndag har gjort att jag sakta men säkert gått ner i vikt från148 till 112 under 2017 och 2018. Att sjukvården har rätt vikt är viktigt när jag ska sövas för operation, samt vilka mediciner jag använder och blodvärden etc.
Har ju ännu inte kommit till operation och haft problem med mina smärtplåster, får utslag och klåda av dem men fick tipset från Apoteket att flytta på dem om de kliar för mycket. Att gå utan smärtplåster funkar inte då jag har supermega ont och varken kan gå eller sitta utan plåstren. Hade också förstoppning så Blåräv (Kenneth) och jag fick åka akut in till sjukhuset i Kristianstad och jag fick lavemang. Hade inte kunnat sitta på toan på en vecka, men med plåster och en mjuk handduk på sitsen under vänstra låret så klarar jag sitta på toan. Väntar på att få låna en rullstol och en speciell skumgummisits till toan från kommunen.

Här finns anteckning på min FA varför jag inte kunde vara med på NFC 2018 samt poster från Reynard och Åke + svar från mig!

http://www.furaffinity.net/journal/8614602/

Skatan delas upp i flera nya arter!
https://www.artdatabanken.se/skatan-delas-upp

*Kram!*

Användarvisningsbild
Smirre
 
Inlägg: 1104
Blev medlem: 24 jul 2013, 16:09
Ort: Finja
Pälsart: Räv

Re: Öppna dagboken! (Vad har du gjort idag?)

av Smirre » 06 jun 2018, 17:23

Hejsan!

B) Hoppas ni andra Furries har en bra sommar! B)

Kör fortfarande Mobilt internet men värkar vara bra boost i nätet ikväll! Yay! B)
Killen från Telia har inte varit här än och lagat fasta linan sen åskan slog ut den.
Så det går inte nå mig på telefon, bara på mejl och skypen. Men lika bra det för att slippa telefonförsäljare och pundare som ringer och snackar bullshit. ;)

Under Maj och början på Juni så har jag varit hos Mor och hjälpt henne med mycket, sortera upp saker som VHS-band, kläder, pärmar, papper osv. Det har varit mycket att gå igenom och assistenterna och jag har åkt till soptippen med flera lass skräp.
Mor fyller 80 år idag! 6:e Juni och vill ha snyggt i sin lya till dess och det har vi klarat trots extrem värme och mot alla odds! Yay! B)

Jag, Blåräv, Zebra och Helena har hållit på som galningar att fixa och dona, tur att jag är betydligt bättre i höften och ryggen sen jag började med Orudis. Forden har gått skytteltrafik mellan Finja och återvinningsgården i Vankiva.

När huset i Norra Sandby skulle säljas så fick vi tömma det snabbt och har i två rum i mors lya stuvat in allt + att när vi vid flera tillfällen hade plockat med grejer så var det en hel del lådor och kassar i vardagsrummet och idag och i går så var det vardagsrummet som skulle ställas i ordning.

På eftermiddagen så kom Moster Evy och Eva (Moster Sveas dotter) på besök. (Moster Svea blev 93 år och gick bort 2016.) Jag har många fina minnen av moster Svea.

Åt goda kakor och blåbärstårta samt gott Zoegakaffe! :D

Det stora projektet har varit hos Mor att sortera och gå igenom en massa saker från huset i Norra Sandby. Papper, pärmar, kläder, alla möjliga prylar och VHS,er och åter VHS,er. (Videoband.) Har kört en massa till tippen. Malin har hjälpt mor att få ordning på rabatterna och sin uteplats, så har varit 8 säckar med ogräs, jord och stenar som ska slängas på ett annat ställe på tippen.

I lamplådan hittade jag ett par väldigt besynnerliga lampor. Aldrig sett sådana lampor förut.

Bild

Bild

Hade ju stora problem med mina smärtplåster (NorSpan) som jag har för min ryggskada, men fick eksem och till sist blåsor och sår. Så jag fick sluta med dem. Har fått en medicinkapsel som jag tar varje kväll som är mycket bättre, Orudis. Har nästan inte ont alls och kan gå utan rollator eller kryckor nu + att värmen hjälper till att göra smärtan mindre. Kanske inte behöver opereras och ta i trä att jag är bra i februari/mars 2019 så jag kan vara med på Nordic Fuzz Con! :) Chattade med Mickel på SL och han sa att NFC 2019 skulle bli något alldeles speciellt. NFC 2017 var pawsome, Japantema! Yay! :)

När crusingen drar igång i Hässleholm så vet man att sommaren har kommit till Hässleholm! B)

Jag var dock bara en stund på cruisingen för det var väldigt varmt och ingen skugga!

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Efter crusingen som var på Mors dag så körde Blåräv och jag ut till skogen mellan Öraholma och Rävabacken bakom Finja Betong, där brukar växa gott om Liljekonvaljer men de var redan plockade. Ringde Helena och bad henne plocka två buketter för Blåräv och Helena har gott om dem i sin skog!

Körde upp mot Bjärnum och när vi kom till deras gård så kom Helena ut ur skogen med dem! :)

Satte en bukett på Mormors grav! :)

Bild

Samt Mor fick den andra! Mor blev mycket glad! :)

Det har inte blivit så mycket tid till Second Life och bloggande och faceBookande osv för det har varit extremt varmt i Skåne flera dagar och då menar jag riktigt varmt. I förrgår var det hela 32 grader varmt!

Min resesida och justeringar och uppdateringar med mera på både min Furrysida och min personliga sida får jag göra sen när det inte är supervarmt och kanske när den fasta linan är fixad om nu Telia (Felia) skickar sin tekniker. ;)

Har varit mycket bra på TV också, en del bra filmer + en serie som gått färdig nu på H2! – UFO-Hunters om UFO,s och som ser på dem och besökarna på ett vetenskapligt sätt och gör skillnad på äkta närkontakt och fejk.

Detta finns att läsa om under Underhållning / Film & TV! B)

Ikväll ska jag bara ta det lugnt och ev gå in på Second Life när jag har så bra flyt på Internetet även om jag kör mobilt! B)

Uppdate 7/6/2018!

Pionen har slagit ut i blom! Kul att Pionen klarat flytten från Norra Sandby till Finja!

Bild

En liten Humla suger nektar! :)

Bild

Skoj och spex!

Bild

*Kram!*

Användarvisningsbild
Smirre
 
Inlägg: 1104
Blev medlem: 24 jul 2013, 16:09
Ort: Finja
Pälsart: Räv

Re: Öppna dagboken! (Vad har du gjort idag?)

av Smirre » 15 jul 2018, 05:46

Hejsan!

Dags för sommaruppdateringen! :)

Har fått igång mitt fasta Internet, åskan hade inte slagit sönder routern men Telia skickade en ny router. Kom ändå inte online. Torbjörn pratade med Telia och efter mycket om och men så kom det fram att felet var att jag trillat ur deras IP-system så de åtgärdade det hos Telia så jag kan vara online med det fasta ordinarie Internetet. De har också fått tillbaks den gamla routern för annars ville de kräva mig på 499 kronor för den och jag skickade med en utskrift att den inte är trasig utan att det var ett IP-fel som åtgärdades centralt från Telia. Kostade 90 kronor att skicka den för paketen vägde över 890 gram.

Sommaren har varit väldigt varm och torr så den har slagit hårt mot lantbruket och en del bönder har tvingats nödslakta kossor och hästar, vilket är väldigt tragiskt men de får inte ihop foder inför vintern. :'(
Stått en hel del om det i Norra Skåne. (Göingebygdens lokaltidning.)

Har ett sommarprojekt, det är en sida som heter Smirres resor. Den är ännu inte färdig men kommit en bit på väg! B)

https://smirrefox.wixsite.com/smirresresor

https://smirrefox.wixsite.com/smirresresor/japan-2012

https://smirrefox.wixsite.com/smirresresor/gran-canaria

https://smirrefox.wixsite.com/smirresresor/gran-canaria-2005

https://smirrefox.wixsite.com/smirresresor/gran-canaria-2006

https://smirrefox.wixsite.com/smirresresor/gran-canaria-2007

https://smirrefox.wixsite.com/smirresresor/gran-canaria-2008

https://smirrefox.wixsite.com/smirresresor/skolresor

Min Amaryllis blommar mitt i sommaren, den ska ju vanligtvis blomma till jul.
Bild
Klimatet är helt out of order. Politikerna måste börja ta miljöfrågorna på allvar. Det handlar om hela planeten och om den ska vara bebolig och trivsam i framtiden.

Såg för en tid sedan på TV att isarna vid Nordpolen smälter och att isbjörnarna simmar ut i vattnet tills de inte orkar och då drunknar de, det var så hemskt så jag grät. :'(

Jag firade midsommaren med min mor och mina två mostrar Evy och Ester. :)
(Svea gick ju bort 2016 vid en ålder av 95 år.) Ester var nere från Stockholm och Evy bor ju här i Hässleholm i ett av de så kallade ”Tjotaheitihusen.”
Firade midsommaren med matjessill och sommarpotatis och Ester hade med nubbe som hon bjöd på. Är man 43 år så har man rätt att få dricka nubbe på midsommaren. Annars är ju både min mor och mina mostrar restriktiva vad gäller alkohol eftersom pappa var som han var.
Bild

Jag och Blåräv (Kenneth) var och plockade jordgubbar i Grantinge som mor gjorde en fin tårta med + att vi åt en del av jordgubbarna. :)
Bild

Bild

Har nyligen hjälpt Mor bl.a. med att plantera om blommorna och göra rabarberkräm osv. Annika (kommunal hemtjänstpersonal) har hjälpt Mor att hålla fint i rabatterna, på grund av min skada kan jag inte göra sådant så det var snällt att Annika gjorde i ordning Mors rabatter. :)

Jag och Fjällräv (Torbjörn) åkte in en dag till Hässleholm och beställde pizza, medans vi väntade på pizzorna så kom en polisman in och beställde sin pizza. Han stod så jag hade hans Sig Sauer bara en halvmeter ifrån mig och tyckte det var intressant att titta på både den och på komradion och teleskopbatongen. Fjällräv daskade till mig på axeln och sa till mig - "Den rör du inte!" Det förstår jag att jag inte får röra en polismans tjänstevapen. Jäklar vilken utskällning man fått om man typ tagit upp den ur hölstret för att titta på den.

Här kan man läsa och se alla typer av Sig Sauers pistoler! B)

https://www.sigsauer.com/products/firearms/pistols/

Räven Nick Wilde och Kaninen Judy Hops är poliser i djurstaden Zootopia! B)
Bild
På NFC 2016 så var vi alla Furries som besökte NFC på bio och såg Zootopia när den hade premiär. :)

När jag var barn så ville jag bli polis eller brandman när jag blev stor, sen när jag var tonåring så ville jag bli astronaut eller stridspilot eller militär. Idag är jag 43 år och är sjukpensionär för att jag har Aspergers Syndrom och ADHD men diagnoserna fick jag inte fastställda för än jag var vuxen och p.g.a. dem och bakgrund i särskolan så kan jag inte få något jobb och får heller inte vare sig körkort eller vapenlicens + att jag på grund av diagnoserna samt traumatiska saker som jag varit med om så är jag väldigt stresskänslig och depressiv. Så nej, jag hade inte klarat dessa yrken IRL utan jag får hålla mig till dataspelens värld om jag vill uppleva och vara med om häftiga grejer. :)

Hur som helst så mår jag mycket bättre sen jag lämnade Handihand 2009 och bröt kontakten med Janne, Jocke, Sanna och Conny som bara ville spela ut mig mot andra Furries och sätta paranoida griller och vanförställningar i huvudet på mig. Sen reste jag till Japan 2012, var på mitt första Furrykonvent 2013 och flyttade till egen stor lägenhet i Finja 2014.
Så idag mår jag riktigt bra, har många fina vänner bland Furries och Djurvärnare och vet att Furryvärlden är sann, rätt och riktig och står för bra och fina saker! :)

En av mina nära furryvänner har varit och hälsat på mig under några dagar, han hjälpte mig att få igång Telegram så nu har jag en bra chattklient där jag har kontakt med många furries.

En dag åkte vi ut till F-10 också och jag flög J-35 Draken i simulatorn, startade från F-10 och flög mot Barsebäck, flög sen ut över Öresund och gjorde lite avanceflygning, d.v.s. topproll, momentroll och looping. Sa först till Werefox och Blåräv att sitta ner, eftersom simulatorn är väldigt realistisk och visas på en stor välvd duk så kan de som står bakom och tittar på bli yra vid avanceflygning. Landade sen på vänstra banan vid Kastrupp utanför Köpenhamn. Visade sen min vän runt på F-10, bl.a. J-35 Draken och JAS-39 Gripen.

JAS-39 Gripen! B)
Bild

Amraam Attrapp till 39 Gripen!
Bild

Maverick Attrapp till 39 Gripen!
Bild

Sidewinder Attrapp till 39 Gripen!
Bild

Vampiren är ett nytt tillskott till F-10!
Bild

35 Draken. Under ser man den infraröda markmålskameran och bakom ligger raketpodd för raketer mot mjuka mål!
Bild

Falconrobot påhängd på 35 Draken!
Bild

Jaktrobot 15 på 35 Draken.
Bild

Markmilitärens grejer.
Pansarskott, stridsvagnsmina och fordonsmina på stativ.
Bild

Jag har också varit och köpt min CD med Sabaton – The last stand där ”Samurajlåten” om Shiroyama är med. :)Samt köpte DVD,n Star Wars – the last Jedi. Den som kristallrävarna är med i. B)

BildHar också ritat tre teckningar under sommaren som jag har på min FA! B)

Hyena Bite 18! - Hyenornas rymdartilleristation! :)
http://www.furaffinity.net/view/27842021/

Samt lite kul pawplay om hur mitt mänskliga jag Mikael tjänar djuren! ;)

Dragons have fun with me in human form!
http://www.furaffinity.net/view/27842003/

Service the beauty Sergals in theys bar!
http://www.furaffinity.net/view/27841994/

Jag har också skaffat spelet Arma 2 som jag fick som en gåva via Steam av en annan av mina nära furryvänner. B)
Bild

Videos från spelet!

Ännu inte spelat det för jag hjälper Mor en hel del. Är mycket att göra hos Mor men börjat få undan en del saker och en hel del har vi kört till tippen samt annat ska vi skänka till Pingstkyrkans second hand och en del ska vi sälja via köp och säljgrupper på FaceBook. Via en grupp för just Hässleholm så fick vi tag i en begagnad men riktigt bra spis till Mor som jag, Werefox och Blåräv var och hämtade och kopplade in till mor. Det var nere på Statena och ett helt nybyggt område på Statena som en familj renoverade sitt hus. Min gamla dagmamma som jag hade på 80-talet dog ju för ett tag sedan och hennes hus är till salu såg jag för vi körde fel och kom förbi där. Där vi skulle hämta spisen fick Werefox in på sin GPS sen så vi kom rätt. Minns att den delen av Statena var våtmark 82, 83 och 84 när jag var dagbarn hos Ingrid. Var ett stort kärr där då och man kunde leta grodyngel. Mor och jag har också provat och baka b.la. rågbröd och Mormors mjuka pepparkaka, den är supergod. Spisen är en Bosh med självrengörande häll och 3D varmluftsugn så den är mycket bättre än den gamla som fanns i mors lägenhet som jag råkade köra på redan i februari med rollatorn så att ugnsluckeglaset gick sönder och hyresvärden ville inte sätta in en ny utan tyckte att mor och jag ska fixa det själva. Kollat på El Giganten och de har många bra spisar där men Mor tyckte inte jag skulle ta ut flera 1000 för att köpa en spillrans ny så vi hade tur att nu fick vi en klart riktigt bra superspis men begagnad för 500 kronor. Mor är mycket nöjd att kunna baka och laga mat med en riktigt bra spis. :)

Jag har också sålt mina aktier i Sparbanken och i Mandamus (fastighetsföretag) innan de gick ner för lågt i värde och det blev en bra affär, en hel del pengar som jag satte in på mitt sparkonto. För aktierna fick jag hela 37860 kronor. Så där är pengar om jag behöver köpa något speciellt till lägenheten och betala av det som mor lagt ut för mig i samband med flytten, ortopediska skor, kläder och mediciner etc. Förhoppningsvis hoppas jag att det också är pengar kvar så att jag kan resa till Japan igen om några år. Ska jag till Japan igen så måste jag göra det innan jag fyller 50 år om jag ska orka med en så lång resa och vill göra den tillsammans med Werefox och Zebra som sist. Planerar bl.a. dels att besöka Fujimi Inari Taisha igen (Inaritemplet utanför Kyoto) och även åka ner till Kitsune Mura där man kan träffa levande rävar som man får kela och gosa med.https://en.japantravel.com/miyagi/kitsune-mura-fox-village/35797

Så resonerar jag vuxet och inte om att de är håriga och har hål i nosen osv, vill göra ett gott intryck. Hi hi. :)

Tänkte också besöka Shanghai som ligger i Kina under några dagar, har en DVD från ”Destination Världen” om Shanghai och det verkar vara alla tiders stad!

https://sv.wikipedia.org/wiki/ShanghaiMycket glad för Telegram och använder Second Life då och då. Inte så mycket nu under sommaren och för att mor behöver en del hjälp med att få ordning på sina saker från huset i Norra Sandby.

Har sett en del bra filmer under sommaren också! De finns i filmtråden!

Här några bilder från Second Life!

Bild

Bild

Bild

Bild

*Kram!*

Användarvisningsbild
Smirre
 
Inlägg: 1104
Blev medlem: 24 jul 2013, 16:09
Ort: Finja
Pälsart: Räv

Re: Öppna dagboken! (Vad har du gjort idag?)

av Smirre » 06 sep 2018, 02:53

Hejsan Furries! :)

Dags att uppdatera dagbokstråden och vad som hänt under senare delen av sommaren! :)

Äntligen ska ja få komma till operation och få ländryggen fixad, var hos Anestesiläkaren i måndags och vi gick igenom vad som ska göras och aktuell medicinlista och min vikt, väger nu 114,4 kilo. På måndag igen så kommer jag in till sjukhuset och blir sövd, då fixar de både att ta bort knutan i ländryggen och fixa de trasiga tänderna. Hoppas nu att det blir bra så att jag kan vara med på Nordic Fuzz Con 2019! =^__^=

http://www.furaffinity.net/journal/8867444/

Sett en del bra på TV som finns i filmtråden!
http://svenskatassar.se/forum/viewtopic.php?f=25&t=408&start=210#p6658

Följer ju valet och snart är det dags att rösta, tänker rösta på Jens Holm i Vänsterpartiet som tar djurrättsfrågor på alvar och driver en etisk djurpolitik. Samt jag röstar på Liberalerna i Landsting och Kommun. :)

Djurrätt och politik!
http://smirre.bloggo.nu/Det-finns-riksdagspolitiker-som-tar-Djurratt-pa-alvar-__/
http://smirre.bloggo.nu/Vargar--Djurrattspolitik/

Det har ju varit extrem torka och skörden blir bara 1/3 del av vad det brukar bli. Torkan har ju också orsakat många bränder.

Jag hittade en intressant och bra artikel om Alverfolket – Vargryttarna. Läste dem som ung och det präglade mig en hel del.

Mitt blogginlägg som förklarar vad Vargryttarna betytt för mig och länk till originalartikeln. :)
http://smirre.bloggo.nu/Alverfolket---ett-fantasyaventyr-for-var-tid/
https://nwt.se/kultur/tecknare_serier/2009/10/09/alverfolket-ett-fantasyaventyr-for

Innan så var jag på Bjärnumskarnevalen, Blåräv var med som assistent och Helena kom också dit. Det var kul att se.
Några bilder här från Karnevalen!

Söt hund! :)
Bild

Musikkår!

Bild

Bild

Sponsor!
Bild

USA & Nordkorea!
Bild

SD!
Bild

Mer om politiken! - Valfläsk! :)
Bild

Genmanipulation!
Bild

Tiggare som utvisas!
Bild

Kommunen ville inte bidra till Karnevalen i år!
Bild

Kylklabbar skyddar mot sommarhettan!
Bild

Dansen på bygdegården!
Bild

Hollywood fruar!
Bild

Disco!
Bild

Titanic trodde jag först, men när jag såg flaskorna förstod jag att det handlade om sjöfylleriet! :)
Bild

Det gick inte så bra för Sverige i fotbollen!
Bild

Till minne av Avicii!
Bild

Bjärnums grannsamverkan kom att handla mest om att leta efter bortsprungna katter!
Bild

Och YAY! Rivig hårdrock på slutet med bjärnums lokala rockband - Snow!
Bild

Hjälpt Mor mycket under sommaren med att organisera och sortera igenom en massa saker som kommer från huset vi hade i Norra Sandby. Hittar både kul saker och mindre kul saker.

Jag har också köpt en ny skrivare då den andra var uppsliten. Den nya är med scanner och fax också. B)
Bild

Har också köpt en micro då den gamla som jag fått av Fjällräv hade slutat fungera.
Bild

Samt beställt lite gott från MatSmart!
Bild

Många nya och fantastiska favoriter på min FA! :)
http://www.furaffinity.net/favorites/smirre/

På min resesida finns en redogörelse över skolresor som jag gjort när jag var yngre! :)
https://smirrefox.wixsite.com/smirresresor/skolresor

Annars när jag inte är hos Mor eller tittar på filmer så sitter jag med FurAffinity, Second Life och FaceBook eller på Furrytelegramkanalen. :)

Några bilder från SL! :)
Skitters är en sergal som jag brukar hänga med! :)
Bild

Är alltid gott om andra Furries på SL! :)

Bild

Bild

Bild

Bild

Följ gärna min blogg!
Mycket fluff, annat kul och intressant! :)
http://smirre.bloggo.nu/

Önskar er alla en fin fortsättning på sensommaren och hösten! :)

*Kram!*

Användarvisningsbild
Smirre
 
Inlägg: 1104
Blev medlem: 24 jul 2013, 16:09
Ort: Finja
Pälsart: Räv

Re: Öppna dagboken! (Vad har du gjort idag?)

av Smirre » 28 okt 2018, 14:27

Hejsan!
Hoppas ni andra Furries har haft en bra sommar! :)
Sommaren börjar gå över i vinter och idag snöar det här i Finja.

Jag var på stora sjukhuset i Kristianstad och blev opererad för min fettknuta i ländryggen så den är borta, samt de tog bort de trasiga visdomständerna och lagade plomber som jag bitit sönder. Var nersövd från 08:20 till 16:30. Att vara nersövd upplever man som en blinkning, fast det gått många timmar. Hade ont i munnen en vecka efteråt och kunde inte äta något hårt. Det är skönt att vara av med knutan som tryckte på nerverna och jag behöver inte rollatorn längre. Försöker gå så mycket jag kan men får ont om jag går mycket. Ska gå och få sjukgymnastik på Göingekliniken sen för jag har tappat en del muskelmassa i ryggen och benen.

Iaf så har jag naturligtvis reggat mig för Nordic Fuzz Con 2019 och hoppas verkligen att jag orkar vara med! :)

Bild

Är dock inte så bra med min mor, hon är ju 80 år och har problem med sina njurar så hon är på sjukhuset nu igen och för några veckor sedan så var hon också inlagd på sjukhuset. Hennes vänstra arm svullnar när njurarna inte fungerar som de ska + att hon har sin diabetes så det gäller att ha koll på mor. Läkarna är duktiga och gör vad de kan för att mor ska bli bra.

Har fått ett bord av Mor som hon köpte 1969 på Ikea, så det blir 50 år till nästa år.

Bild

Har tänkt ha växter på bordet sen men först en vaxduk för att skydda bordet samt UV-armatur till växterna. Har b.la. 2 apelsinträd som Helena har hjälpt mig att driva upp. Men de är ännu små och späda. De behöver större krukor och Medelhavsjord samt bra UV-ljus.

På Maxi säljer de en ny läsk som heter "FOX!" B)

Bild

Var hemma hos Terese innan och skulle plocka päron men fåglarna hade ätit upp alla päronen, fick rabarber av terese istället och fick träffa hennes hund, en Schäfer som heter Bruno! :)

Bild

Annars sett en del bra på TV som finns i FILMTRÅDEN! B)

Vill köpa nya Call of Duty Black OPS 4!

Bild

Mor och jag bakade saffransbröd och saffransbullar innan i veckan! Det blev riktigt bra! :)

Bild

Bild

Har köpt en emaljerad stekgryta också! :)

Bild

Annars tillbringar jag mycket av min lediga tid på Second Life! :)
Känns bra att vara på Second Life och där är jag tillsammans med andra furries i en miljö som känns trygg!

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

*Kram!*

Användarvisningsbild
Smirre
 
Inlägg: 1104
Blev medlem: 24 jul 2013, 16:09
Ort: Finja
Pälsart: Räv

Re: Öppna dagboken! (Vad har du gjort idag?)

av Smirre » 27 dec 2018, 19:57

Hejsan vänner! :)

Min resesida havererade innan under hösten så kontroller och menyer funkar inte och jag är inte räv nog att få till det. Så jag började från scrat igen på samma webbhotell där jag har min Furrysida och lyckades få det riktigt proffsigt med verktyg och instruktioner på Svenska för att bygga sidan.

https://smirres-resor.webnode.se/

Har också skaffat mitt Call of Duty Black OPS 4 men Bizzard har köpt upp rättigheterna till Call of Duty och menyer och allt är helt annorlunda att hitta i och komma åt uppdrag osv, nå väl så har jag flera äldre CoD som jag inte gjort alla uppdrag i ännu.

F-Secure är inte så värst bra och jag hade fått en del trojaner i datorn, så jag har haft den inne på Barondator i Kristianstad igen för någon månad sedan. Grafiken slutade fungera, var först orolig att mitt dyra supergaminggrafikkort lagt av. Viktor på Barondator rensade bort alla trojaner och satte in ett annat virusskydd som tar 98% av alla virus och jobbar taktiskt mot både virus och annan skadlig mjukvara som finns på Internet, jag är ju mycket för att samla på bilder och en bild säger mer än 1000 ord. FurAffinity är ju klart säkert för det är ju seriöst och riktar sig specifikt till Furries, men är man inne på skumma anslagstavlor och letar bilder där så finns risken att man kan få virus förklarade Viktor. Men det nya virusskyddet är iaf 98% säkert och uppdaterar sig hela tiden mot den skadliga mjukvara som kan finnas dolt i bilder och filer osv.

Ska göra allt i min makt för att komma med på NFC 2019 och har en deal med min furryvän om att få låna hans bil om jag står för en del av bensinen och parkering vid NFC, vilket är helt okej med Mor också som ansvarar för min ekonomi och har hand om mina administrativa saker. Kan ju bli tufft för mig att ta mig upp och ner på bussar, pendeltåg osv + att i Södertälje är det stenlagda trottoarer och mycket backe upp och ner, inte alls som i Hässleholm som är raka gator i ett plan. Fettknutan är ju som sagt borta och jag hoppas innerligt att ingen ny håller på att bildas men märker att jag ofta har ont i svanken och vänstra höften, samt blir väldigt trött bara av att åka till ett par varuhus och handla fast jag har varuvagnen att stödja mig på. Plus att Skånsk vinter, dvs. dimma och mulet är rätt så tröttande. Så årstiden spelar ju in med att man är lite trött och dämpad.

Julen har varit fin!

Var och såg en fin Luciakonsert i kyrkan och det är typ då jag går till kyrkan för att se Lucia, tycker det är väldigt vackert och inledningen på juletiden.

Bild

Här är min julgran, fick tejpa den med en halv rulle eltejp för att få den att stå då skruvarna som ska spänna den är lösa och vickar hit och dit. Men efter en del bök och frustration så blev det riktigt fint och den står och lyser fint i vardagsrummet!

Bild

Iaf så tror jag att jag investerar i en ny gran till nästa jul och lägger lite mer pengar på en som är stadig och bra, än att vara prisjägare och köpa den på Biltema för en spottstyver som denna jag har kommer ifrån. Lol. Som sagt, i kapitalismens Sverige så får man det man betalar för.

Har bakat en del i jul och det blev riktigt bra att göra det på i ugnen på den nya spisen som Mor har i sin lya.

Lussekatter!

Bild

Vörtbröd!

Bild

Pepparkakor!

Bild

Roliga pepparkakor!

Bild

Lyxiga pepparkakor!

Bild

Som jultradition i min familj sen 1980 så gör vi pepparkakshus, en del jular har det varit ett himla kladd med att få ihop det och få det snyggt. Men frågade på Kvantum vad som är bäst till att sätta ihop ett pepparkakshus med. Det finns en sorts kristyr som heter "Bakingglue" på tub som stelnar på 10 minuter och är väldigt kletig så bitarna fastnar på en gång. Dock kan den vara svår att trycka ur tuben. Men på en timme så var pepparkakshuset färdigt och smyckat med vanlig kristyr, Non Stop, samt extra med trappa i choklad och chokladtomtar! Mycket nöjd med både att det gick så snabbt och blev snyggt och bra! B)

Bild

Julkapparna!

Call of duty Black ops 4 fixade jag som sagt själv då det är en rätt dyr julklapp att önska.
Men av Tindra (assistansföretaget) så fick jag ett mycket fint batteridrivet ljus som ser äkta ut.

Bild

Av mina assistenter fick jag en tröja som det står "Crazy like a fox" på och av mor 2 DVD-boxar med vardera 4 äldre men riktigt bra Beck. B.la. min favorit, Spår i mörker som sägs vara Sveriges första Cyberpunkfilm.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Beck_%E2%80%93_Sp%C3%A5r_i_m%C3%B6rker

Bild

De andra Beck-filmerna är b.la. Lockpojken, Mannen med ikonerna, Vita Nätter, Money Man och andra klassiska Beck från 1997 och 1998.

Har haft fullt upp inför julen men ibland är jag på Second Life och är social med andra Furries!

Bild

Bild

Övrigt så har jag hjälpt Mor mycket i hennes lägenhet och Mor har varit på sjukhuset igen under hösten, men nu är hon hemma och mår bra. Håller också på med rollspelsprojekt "Krigsdagbok 4" som kommer upp på min Furrysida när den är klar som en PDF. Kör lite sport med morgongymnastik och åker ibland till Tyrs hov och simmar eller har vattengympa för att träna upp muskulaturen i ben och höfter så att jag ska klara av NFC. Det är mycket snällt av min furryvän att få använda hans spillrans nya bil och en fördel är kanske om jag tar kryckorna med mig på NFC, är ju smidigare än med rollatorn och den har jag inte använt på länge men använder kryckorna ibland. Märker att jag får mer ont när det är kallt och i Stockholm kan det vara kallt i februari och mars. Det vet jag.

*Kram!*

Användarvisningsbild
Smirre
 
Inlägg: 1104
Blev medlem: 24 jul 2013, 16:09
Ort: Finja
Pälsart: Räv

Re: Öppna dagboken! (Vad har du gjort idag?)

av Smirre » 14 feb 2019, 20:14

Hejsan!

Dags att uppdatera dagbokstråden! :)

Livet går sin gilla gång och jag är bättre i höften och ryggen så jag är rätt övertygad om att jag kan vara med på NFC2019 och tågbiljetter är fixat samt intyget kom idag. Great!
Har också ordnat så att jag åker bil med min vän till och från NFC så jag inte behöver gå i backar i Södertälje och kliva av och på bussar och pendeltåg. Så ska det nog gå bra. :)

Japp, man är nu en riktig "Greymuzzle" - blir 44 år nu den 18e februari! :D

Mor var hos doktorn igår och varför är kanske inte så bra att lämna ut offentligt.
Men hoppas hon blir bra med den medicin hon fått. Var riktigt orolig för Mor igår så Helena var vid min sida hela tiden. (Assistent.)

Jag har fixat ett Vulpint spel - "THE FIRST TREE!" - Men ännu inte spelat det men finns i datorn + att i går kväll var det en massa Windowsuppdateringar samt uppdateringar till grafiksystemet! Nu ska väl datorn vara tipptopp så! :)

Bildhttp://www.thefirsttree.com/

Är hos Mor mycket och hjälper henne att gå igenom en massa grejer.
Idag hittade jag några teckningar som jag antagligen gjort när jag var mellan 11 och 13 år. :)

En kille i grön jacka och gröna stövlar med en Vargtalisman!

Bild

Ett vikingaskepp med både segel, åror och motor!

Bild

Pantsarn = Stridsvagn!

Bild

Ett projekt som jag också har gjort är en ny ritning på DVD-hyllan som jag tänkt bygga sen fram i vår/sommar och min assistent har hjälpt mig att räkna rätt med utgångspunkt från att MDF-skivor är 18 mm tjocka och inte 20 mm.

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxzbWlycmVvbmxpbmV8Z3g6MzUzZjk1ODU2ZGZjZTVlMw

Har också uppdaterat några grejer på Furry Air Force!

Bland annat den fina Vargpiloten på framsidan!

https://sites.google.com/site/furryairforce/

Samt Herkules Raven!

https://sites.google.com/site/furryairforce/specialplan/herkules--raven

Och den Vulpina trupptransporten - Järven!

https://sites.google.com/site/furryairforce/specialplan/jaerven

Har också uppdaterat Vulpina Stjärnflottan! B)

https://smirres-furrysida.webnode.se/vulpina-stjarnflottan/

Samt Foxylvanien!

https://smirres-furrysida.webnode.se/foxylvanien/

Har också fixat med mina fabelprojekt med mera, sorterat upp dem i grupper och gjort dem i mindre PDF-er som går lättare att ladda. Vet att en del av de äldre projekten som är ritade på 90-talet och början på 2000-talet är rätt brutala och råa samt rätt så "dampiga" - men de människor som får smaka på Djurens vrede har gjort sig förtjänta av det! Lol! ;)

https://smirres-furrysida.webnode.se/furry-novells/

Håller också på att jobba på "Krigsdagbok 4" som ännu inte är klar, men bokför olika uppdrag och rollspelsprojekt. Alltså det vill säga att jag spelar och leker. :)

Annars så är jag ju på Second Life en del!

Jag har fått en ny kompis på SL som heter Kaycer, han har villa på SL.

Bild

En av Kaycers kompisar har en nästan lika dan avatar som jag, fast rödare! :)

Bild

Annars när inte Kaycer är online, så går jag ofta till olika klubbar där det finns gott om furries! :)

Bild

Bild

Bild

Bild

*Kram!*

Användarvisningsbild
Smirre
 
Inlägg: 1104
Blev medlem: 24 jul 2013, 16:09
Ort: Finja
Pälsart: Räv

Re: Öppna dagboken! (Vad har du gjort idag?)

av Smirre » 25 feb 2019, 10:18

Hejsan furries! :D

Är peppad att åka till Nordic Fuzz Con i morgon, tåget går mitt på dagen och är på kvällen i Södertälje. Om allt går bra så dyker jag och min vän samt Zebra upp på NFC på onsdag! B)

Man är nu en "Greymuzzle!" Den 18 februari blev jag 44 år!
Mor och jag gjorde en tårta med marsipan, smörkräm och grädde samt med citronfromage mellan skivorna av tårtbottnen. På fredagen bakade vi först tårtbotten enligt moster Esters recept. Rosorna är i marsipan och de har jag köpt på Ica Maxi. Texten är med vit och röd kristyr som blev kvar sen i julas!

Bild

Relaterad tråd på FurAffinity! :D
http://www.furaffinity.net/view/30595480/

Journal på FurAffinity om olika projekt med mera! :D
http://www.furaffinity.net/journal/9059720/

Jag har köpt en film som jag ännu inte sett men fick lite extra pengar när jag fyllde år! B)

Bild

Började på packningen för NFC igår! :D
Bild

Har hjälpt min Mor att baka en del och organisera om i Mors kök osv! :)
Bröd enligt Mormors recept med Anis och fänkål!

Bild

Rulltårtor med smörkräm och kanel. Blev en del smörkräm över när vi gjorde tårtan.

Bild

Bild

Igår gjorde vi släta bullar som vi ska göra semlor av sedan! :)

Bild

Har ju inte varit på Second Life på ett tag men nu tidigt på morgonen så var jag det!

Bild

Träffade en Skunk bland annat!

Bild

Samt ett par Drakar!

Bild

Bild

Min MatSmart-box kom innan också! :)

Bild

2 påsar med små kakor, jordnötsbågar, 2 påsar nötter, en påse torkad frukt, 2 påsar med chokladkulor med nöt inuti och en julkalender med chokladtomtar med mera. 4 Bounty och gul marsipan som jag ska göra något fint med till Påsk! :D

*Kram!*

Användarvisningsbild
Smirre
 
Inlägg: 1104
Blev medlem: 24 jul 2013, 16:09
Ort: Finja
Pälsart: Räv

Re: Öppna dagboken! (Vad har du gjort idag?)

av Smirre » 07 mar 2019, 18:47

Hejsan!

Har vilat en del efter NFC!
Har varit helt underbart och kul, men tagit på krafterna. :)

NFC 2019! :)

http://svenskatassar.se/forum/viewtopic.php?f=23&t=837

https://smirres-furrysida.webnode.se/nfc-2019/

Har packat upp och tagit hand om tvätt med mera.
Varit en stund på SL också!

Träffat en stor fin Varg!
Bild

Med flera Furries!

Bild

Bild

Rico pratade på NFC om något "Sergal Irland" på SL, som jag får kolla upp sen. :)

Köpte även 5 filmer i Södertälje som jag ännu inte sett.
Resident Evil - Afterlife, Jarhead 3, Johan Falk - Slutet, Raiders och Security. B)

Hållit på att fixa och bråka med olika videoredigerare igår och idag, men lyckades få till något bra till sist.

*Kram!*

FöregåendeNästa

Återgå till Tassprat

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst