Öppna dagboken! (Vad har du gjort idag?)

Språka (nästan) helt fritt!
Användarvisningsbild
Smirre
 
Inlägg: 1059
Blev medlem: 24 jul 2013, 16:09
Ort: Finja
Pälsart: Räv

Re: Öppna dagboken! (Vad har du gjort idag?)

av Smirre » 19 mar 2018, 19:28

Hejsan!

Som ni säkert vet så kunde jag tyvärr inte komma med på NFC i år för min skada, jag var tidigare i Lund på det stora megasjukhuset och de tog vävnadsprov på dt jag har i ryggen och man får tacka sin lyckliga stjärna att det inte är en tumör utan en fettknuta som är 5 x 7 cm och vilken trycker på nerverna som går ner i vänster höft och ben. Ja, det gör duktigt ont så jag kan inste stå ellEr gå utan rollatorn och insåg att jag hade aldrig klarat att ta mig runt på NFC eller ens ta mig upp i Jax lya då det är trappa i porten och en trappa en bit in i trapphuset innan man kommer fram till hissen. Sen inte heller klarat att duscha genom att ta mig upp i badkaret som är fast installerat. Jag har fått låna en duschstol av Kommunens hjälpmedlescentral precis som rollatorn. Utan dem hade inte min vardag alls fungerat.

Idag fick jag ett brev från sjukvården att jag ska få komma till sjukhuset i Kristianstad och de ska operera bort fettknutan, jag hoppas verkligen det hjälper men sen blir det en tid med sjukgymnastik och rehabiliteringen innan jag kan gå stadigt och utan rollator.

Jag har iaf gjort ett hemsideblad på min furrysida om NFC 2018!
https://smirres-furrysida.webnode.se/nfc-2018/

Jag fick också ett mejl från Sixten idag som jag blev väldigt ledsen över men jag ska visa det för Zebra, det rör bl.a. NFC och att jag är furrie och är bland furries. Zebra har ju varit med mig till NFC varje gång och träffat flera av er andra furries, så det är helt fel det som Sixten påstår. >:(

Jag har hjälpt Mor med att sortera VHS-er och en del ska vi se om de går att föra över till DVD + att sortera egenbrända DVD-er med TV-inspelningar. Hittade bl.a. Kommissionen som var en TV-serie som gick 2005. Jag kommer ihåg den och den var riktigt bra.https://sv.wikipedia.org/wiki/Kommissionen_(TV-serie)

Jag kan sitta och hjälpa mor att sortera alla hennes VHS-band och DVD-skivor, en hel del har vi dock slängt då det är skräp och saker vi aldrig tittar på som spelats in under de 20 åren som vi hade villan i Norra Sandby. Assistenten har kört och kastat dem på tippen men jag har ändå åkt med och tycker det är kul att kolla på kasserad elektronik och på ovanliga lampor som finns i olika konteinrar på soptippen.

Så här ser en Natriumlampa ut!

Bild

En Natriumlampa som är sådana som används i växthus vintertid. Det fanns sådana i växthusen i Önnestad där jag gick lantbruk 93 till 96. Eva Ljungars hade hand om botaniken och projekten i växthusen. Kommer ihåg natriumlamporna och att jag hade till uppgift att skriva statistik på tomatplantorna i datorn samt beställa fröer och småplantor från plantskolan i Knislinge. Att jag valde Naturbruk när jag gick gymnasiet var ju att jag hade två mål. Första att jag skulle jobba som bonde hemma på Sinclairsholm i Gumlösa och det andra att ta traktorkörkort dels för att lagligt få köra traktor och andra lantbruksmaskiner och att det skulle underlätta för bilkörkort fram över. Dock flyttade Mor och jag ifrån Gumlösa hösten 94 och till Norra Sandby. Hade dock lantbruksjobb sommaren 96 hemma hos Ulfs föräldrar och 2009 till 2012 så jobbade jag på hundpang/hästgård i Rävninge. Annars så är det ju datorer, Furry och gaming som är mitt stora gebit och det jag pysslar med mest idag.

Min Sega Megadrive som är typ 30 år gammal och inte fungerat på länge och jag har en del roliga spel till den.
Men fått veta att de görs på nytt och säljs på Ginza.se!

https://www.ginza.se/product/sega-mega-drive-classic-game-console-hd/372593/

Det skulle vara kul om man kunde spela sina gamla spel sen barndomen!

Bild

Mycket av min fritid lägger jag på Internet, Second Life, Furry, Spel och film!
På Second Life står aldrig tillvaron still!

Det är vinter i Luskwood också!
Jag och Skunken Ardy!
Bild

Träffar Räven Tengu ibland.
Bild

På kvällarna brukar jag vara på GYC!
Bild

Bild

Bild

Mvh: Smirre

Användarvisningsbild
Smirre
 
Inlägg: 1059
Blev medlem: 24 jul 2013, 16:09
Ort: Finja
Pälsart: Räv

Re: Öppna dagboken! (Vad har du gjort idag?)

av Smirre » 29 apr 2018, 17:19

Hejsan!

Dags att uppdatera dagbokstråden! B)

Håller på med en hemsida om mina resor men som ännu inte är färdig! Men kommit en bra bit på väg! Finjasocken projektet är också ett projekt som både Mor och jag samt flera Finjabor är involverade i!
http://www.finjasocken.se

Har beställt en SEGA som kom för några dagar sedan!
Bild

Zebra (Olle) hjälpte mig innan att göra i ordning med min Playstation och GameCube och den gamla TV,n inne på mitt dator/hobbyrum så jag kan spela.
Bild

Den gamla SEGA,n har inte fungerat på flera år men den nya har en massa inbyggda spel, bl.a. alla Sonic och ett extra Tails Adevntures + PyschoFox som bygger på detta med Inari och Kitsunerävar osv.
Bild

https://en.wikipedia.org/wiki/Psycho_Fox

- Det är 85 inbyggda spel på konsolens hårddisk.

Den nya SEGA,n beställdes via Ginza-Retroprylar! De sänkte priset så nu gälde det att köpa inna de tar slut och Ginza tar inte hem fler! Ta i trä så fick jag en! Mor beställde sin SEGA innan men har ännu inte kommit till hur och var vi ska sätta upp den så Mor kan spela TV-spel.

Uppdaterat Religion på min Furrysida!
https://smirres-furrysida.webnode.se/religion/

INARIHELGEDOMEN!

En person går runt och filmar i Inarihelgedomen Fujimi Inari taisha utanför Kyoto där jag var med Zebra och en av mina nära Furryvänner 2012!På Second Life finns några Inarihelgedomar, jag brukar ibland besöka en som ligger i en park för bön och meditation samt skänker lite Linden när jag har Linden.

Bild

Bild

Bild

Bild

Inari är ju Rävarnas Gud, men också Gud för jordbruk, svärdsmeder och Samurajer samt rikedomsgud!

Smirres video från Inarihelgedomen som ska vara med på min RESEHEMSIDA som jag ännu inte är färdig med, men den kommer bli proffsig!Byggnader i New Tokyo på min FurAffinity!

http://www.furaffinity.net/view/25880688/

http://www.furaffinity.net/view/26830720/

http://www.furaffinity.net/view/26885916/

http://www.furaffinity.net/view/26886440/

Mer om mina webbprojekt med mera i ”SMIRRES HANGAR!”

Spelar miliärspel som Delta Force och CoD osv. eller är på Second Life en del på kvällarna om jag klarar att sitta upp på kontorsstolen vid datorn och inte har för ont!

Zabu The Sergal som jag följer på YouTube, Twitter, FA och FB har gjort en egen hemsida utöver de kanaler han har!
Zabus hemsida: http://zabu-the-red-player.tumblr.com/

Furries i Egyptien! - Members of Saluki Furry Society feeling free with their furry personas!
https://dailyegyptian.com/79825/news/members-of-saluki-furry-society-feeling-free-with-their-furry-personas/

FaceBook gör jag ibland, blev dock hackad av en spammare/troll som via min FB gjorde reklam för mobiltelefoner i alla grupper som jag är med i, startade om FB och bytte lösen sen gick hela kvällen åt till att kolla igenom grupper med mera för att plocka bort den oönskade reklamen om mobiltelefoner. Mycket störigt ja, vill hen göra reklam får mobiltelefoner så får hen göra det med sitt FB-konto och inte andras. Grr!

Helena och Blåräv hjälpte mig innan att göra om och få riktigt fint i mitt akvarium!
Bild

Jag gjorde köttfärslimpa med Zebras hjälp och bjöd över mor på middag. Hade ett stort paket köttfärs så jag gjorde två limpor. Den andra limpan frös jag ner. Gjorde special med att linda bacoon runt limpan! Mor tyckte det var mycket gott. Med potatis och lingonsylt till.
Bild

Påsken var rätt bra trots att jag hade extremt ont! Beställde hem lite påskgodis!
Bild

Är ju på Second Life en del på kvällar och umgås med andra Furries!

Diskuterar om Japan, Shintoism och min resa till Japan med en Rävfurry som är från Thailand som ligger nära Japan! Han blev förvånad att jag rest ända från Sverige för att besöka Fujimi Inari Taisha, men att det är en sådan sak som man kan göra om man är furry till 100% och har starka band till Rävar!
Bild

Brukar ju ofta vara med Sergaler på SL!
Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Är ju mest på klubbar men ibland i LuskWood, fast är inte så mycket aktivitet i LuskWood men de är trevliga, brukar vara med Räven Tengu i LuskWood!
Bild

Träffar också Sliffer ibland som är någon hybrid mellan Sergal och Drake tror jag, han är mycket trevlig att umgås med!
Bild

Dansade med en trevlig tvättbjörn innan också!
Bild

Igår träffade jag en stilig och stor Drake med svärd!
Bild

Bild

Tre norska fjällrävar blev stor framgång för fjällrävar i Helagsfjället!
http://www.natursidan.se/nyheter/tre-norska-fjallravar-blev-stor-framgang-for-fjallravar-i-helagsfjallet/

Ju fler rävar och mårdar desto färre sjukdomsbärande fästingar!
http://www.natursidan.se/nyheter/ju-fler-ravar-och-mardar-desto-farre-sjukdomsbarande-fastingar/

Mor och jag har deklarerat idag och igår, på Måndag ska jag lämna in uppgifter till kommunen om min ekonomi och mitt hyresstöd etc. samt den hjälp jag behöver med hjälpmedel och kostnad för dessa p.g.a. min skada.

Om min ländrygg och höft!

Ska ju sövas när de väl ska göra operationen. Sjuksyster kom hem till mig och tog de nödvändiga blodproven och jag blev vägd, jag väger 112 kilo och inte 119 som sommaren 2017. De nya sprutorna TruliCity som jag tar varje måndag har gjort att jag sakta men säkert gått ner i vikt från148 till 112 under 2017 och 2018. Att sjukvården har rätt vikt är viktigt när jag ska sövas för operation, samt vilka mediciner jag använder och blodvärden etc.
Har ju ännu inte kommit till operation och haft problem med mina smärtplåster, får utslag och klåda av dem men fick tipset från Apoteket att flytta på dem om de kliar för mycket. Att gå utan smärtplåster funkar inte då jag har supermega ont och varken kan gå eller sitta utan plåstren. Hade också förstoppning så Blåräv (Kenneth) och jag fick åka akut in till sjukhuset i Kristianstad och jag fick lavemang. Hade inte kunnat sitta på toan på en vecka, men med plåster och en mjuk handduk på sitsen under vänstra låret så klarar jag sitta på toan. Väntar på att få låna en rullstol och en speciell skumgummisits till toan från kommunen.

Här finns anteckning på min FA varför jag inte kunde vara med på NFC 2018 samt poster från Reynard och Åke + svar från mig!

http://www.furaffinity.net/journal/8614602/

Skatan delas upp i flera nya arter!
https://www.artdatabanken.se/skatan-delas-upp

*Kram!*

Föregående

Återgå till Tassprat

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst